04 بهمن 1403

  • 1398/04/24
  • - تعداد بازدید: 66
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای طرح دهان و دندان عاری از پوسیدگی برای دانش‌آموزان پایه ششم

کارشناس مسول سلامت دهان و دندان شبکه بهداشت و درمان ممسنی خبر داد؛ اجرای طرح دهان و دندان عاری از پوسیدگی برای دانش‌آموزان پایه ششم

کارشناس مسول سلامت دهان و دندان شبکه ممسنی از اجرای طرح دهان و دندان عاری از پوسیدگی برای یک هزار و 800 دانش‌آموز مقطع ششم ابتدایی در سال تحصیلی جدید خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی دکتر حمید منصوریان درجلسه شورای بهداشت مدارس شهرستان ممسنی، درباره ضرورت اجرای طرح سلامت دهان و دندان در دانش‌آموزان گفت: سلامت دهان و دندان چند ویژگی خاص دارد که مهم‌ترین آن این است که بیش از 90 درصد افراد جامعه به نوعی درگیر یک مشکل مشخص در دهان و دندان خود هستند.
او افزود: موضوع دیگری که حائز اهمیت است، پرداخت از جیب مردم است و این پرداخت‌ها حدود 10 هزار میلیارد خدمات دندانپزشکی را شامل می‌شود و نکته دیگر این است که در این قسمت پوشش بیمه‌ای بسیار ضعیف است و قبل از طرح تحول سلامت بیش از 90 درصد خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی انجام شد می‌شد.
وی با بیان اینکه برنامه سلامت دهان و دندان دانش‌آموزی در سه بخش آموزش، پیشگیری و درمان، از ابتدای سال 94 آغاز شد، گفت: این طرح، تقریبا 226 مدرسه از مدارس مقطع ابتدایی و متوسطه اول شهری و روستایی در شهرستان را با جمعیت حدود هفده هزار و 600 دانش‌آموز تحت پوشش خود قرار داده است.
دکتر منصوریان گفت: در حوزه پیشگیری با توجه به تاثیری که فلوراید در کاهش پوسیدگی دارد، وارنیش فلورایدتراپی را که مطمئن‌ترین و موثرترین راه برای کاهش پوسیدگی است و در همه جای دنیا به آن تاکید شده، در دو نوبت در سال و به طور متوسط هر شش ماه یک بار برای دانش‌آموزان انجام خواهیم داد.
دکتر منصوریان درباره برنامه‌های معاونت بهداشت در سال تحصیلی جدید برای دانش‌آموزان، گفت: در سال تحصیلی جدید، برنامه معاونت بهداشت، اجرای طرح دهان و دندان عاری از پوسیدگی با همکاری آموزش و پرورش برای سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان است.
کارشناس مسول سلامت دهان و دندان شبکه ممسنی افزود: این طرح برای یک هزار و 800 دانش آموز مقطع ششم ابتدایی در شهرستان ممسنی اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: شاخص پوسیدگی دندان در سن 12 سالگی 2.1 بوده است که امیدواریم با اجرای این طرح این روند کاهشی ادامه یابد. در این دانش آموزان نیازسنجی درمانی می‌شود و هر کدام اگر مشکلی داشتند در مراکز خدمات دندانپزشکی مراکز جامع جامع سلامت شهری و روستایی ما مورد درمان قرار می‌گیرند یا برای دریافت درمان تخصصی تر مانند عصب کشی با توجه با بضاعت مالی خانواده هایشان به بخش خصوصی ارجاع داده می شوند.
وی افزود: طبق تحقیقاتی که در سطح دنیا انجام شده است اگر بتوانیم جلوی پوسیدگی دندان در سنین 14 تا 16 سالگی را بگیریم و فرهنگ مسواک زدن را داشته باشیم، روند پوسیدگی کاهش می‌یابد.
دکتر منصوریان گفت: با توجه به رشد پوسیدگی دندان و هزینه بالایی که از این جهت به مردم تحمیل می‌شود، تلاش در کنترل و کاهش این موضوع داریم. در این خصوص از والدین انتظار داریم درگیر برنامه‌های ما شوند و با تشویق بچه‌ها در مسواک زدن و رعایت بهداشت فردی، به ما در انجام این طرح ها کمک کنند تا بار مالی کمتری نیز بر آنها تحمیل شود.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 7865
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید