نام و نام خانوادگی:مهندس عبدالحسن چراغی
سمت:مسول واحد بهداشت محیط  شبکه بهداشت ممسنی
مدرک:کارشناس بهداشت محیط
شماره تماس واحد:42522666-071


سایر پرسنل واحد:
- مهندس زواره رحمانی
- مهندس سیف اله زارع
- خانم فتانه فرخ پور



معرفی و شرح وظایف کلی واحد :
بهداشت محیط عبارتست از: کنترل عوامل محیطی (هوا، آب و خاک) به نحوی که برای انسان و متعلقات آن زیان آور نباشند. بهداشت محیط عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به نحوی در رفاه و سلامت بدنی روانی و اجتماعی انسان تأثیر دارند یا خواهند داشت.
مطابق با آیین‌نامه بهداشت محیط مصوب مورخه ۱۳۷۱/۴/۲۴هیات دولت جمهوری اسلامی ایران و همچنین آیین‌نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۹۲/۳/۱۸ تعریف«بهداشت محیط» عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه‌ای روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تاثیر می‌گذارند. در این تعریف به مجموعه‌ای از آب و هوا و خاک و روابط بین آن‌ها و کلیه موجودات زنده «محیط» می‌گویند. به طور کلی محیط به مجموعه‌ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آن‌ها بر زندگی یک موجود اطلاق می‌گردد. و یا به عبارتی دیگری توازن و تطابقی که باید میان انسان و محیط زیست او وجود داشته باشد تا موجبات بهزیستی جسمی روانی و اجتماعی برای او فراهم شود و پیشگیری از بیماریها بوسیله کنترل و از بین بردن عوامل محیطی که در انتقال و برقراری بیماری موثر هستند مورد نظر است.
شرح وظایف کلی واحد :
1. کنترل بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
2. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه
3؛ کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه
4. اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13 مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها
5. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه
6. مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری
7. اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی
8. نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف
9. اجرای طرح ضریت
10. به سازی محیط روستا
11. برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان  
12. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط
13. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه
14. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط







فرایند صدور صلاحیت بهداشتی کسب 
                                                                   
 
فرایند نمونه برداری جهت آزمایشات میکربی بخش خصوصی






 
هشدارهای بهداشتی یا موضوع مهم واحد
                                                                            
 
1-استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده دارای 5شرط بهداشتی:
-شماره پروانه بهره بری از وزارت بهداشت
-نام محصول
-ترکیبات محصول
-آدرس کارخانه
-تاریخ تولید و انقضاء
2-عدم استفاده از مواد غذایی بصورت دوره گردی
3-سالمسازی سبزیجات و میوه طی 4 مرحله
-پاکسازی
-انگل زدایی
-گندزدایی
-شستشو




تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1395-8-26 12:49        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ