02 آذر 1403

  • 1401/03/09
  • - تعداد بازدید: 170
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی

نشست درون بخشی پیشگیری از بیماری سالک در ممسنی

نشست درون بخشی پیشگیری از بیماری سالک در ممسنی

 

نشست درون بخشی پیشگیری از بیماریهای منقله از ناقلین (پشه) در مرکز بهداشت شهید خواجه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی، در این جلسه که در دفتر رئیس مرکز بهداشت شهید خواجه و با حضور رئیس این مرکز و کارشناسان مسول واحد های ستادی مرکز بهداشت شهرستان ممسنی برگزار شد، معاون بهداشت شبکه بهداشت و دررمان شهرستان ممسنی درباره مدیریت بیماری سالک در شهرستان گفت: مدیریت سالک در شهرستان چند بخشی است و سازمان‌های مختلف از جمله فرمانداری، دامپزشکی، شهرداری، نیروی انتظامی و بسیج، جهاد کشاورزی وبخشداریها باید درگیر باشند.

دکتر سهام چوبینه افزود: موضوع کنترل حیوانات ولگرد، پسماندها و جمع‌آوری زباله و نخاله ساختمانی اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا هر کدام از اینها می‌تواند منبع بیماری سالک در یک منطقه‌ای باشد که حتی پیش از این هم بیماری در آنجا دیده نشده است.

او درارتباط با زمینه بروز این بیماری گفت: عامل این بیماری انگل است که از طریق نیش پشه خاکی به انسان انتقال پیدا می‌کند. در جایی که نیش می‌زند می‌تواند باعث بروز یک زخم شود و بعضا این زخم به صورت مزمن تا مدت‌ها باقی می‌ماند و ممکن است باعث عفونت ثانویه شود.

رییس مرکز بهداشت شهید خواجه ممسنی بیان کرد: ما دو نوع سالک داریم، یک نوع سالک نوع مرطوب یا روستایی و یک نوع سالک خشک و شهری. مخزن نوع مرطوب آن، جوندگان یا موش‌های صحرایی هستند. این انگل در بدن این جانوران است و پشه خاکی هنگام خونخواری این انگل را دریافت می‌کند و اگر زمانی که آلوده است انسانی را مورد گزش قرار دهد، می‌تواند به بدن انسان هم انتقال یابد. در نوع روستایی معمولا چندماه طول می‌کشد که زخم انگل بروز کند

او با بیان به اینکه درمان سالک طولانی‌مدت بوده و فرد از یک تا چند ماه ممکن است درگیر باشد، افزود: خوشبختانه باید گفت درحال حاضر خدمات تشخیصی و درمانی برای سالک در مراکز دولتی سراسر کشور رایگان است و داروی درمان اختصاصی این بیماری آمپول «گلوکانتین» بوده آن را برای درمان بیماران تامین کرده‌ایم و در مرکز بهداشت شهرستان موجود می باشد.

دکتر چوبینه تصریح کرد: افرادی که در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند، کسانی که در محل زندگی پرورش مرغ، طیور و دام دارند، همچنین کسانی که نخاله‌های ساختمانی و آب‌های راکد و فاضلاب نزدیک محل زندگی‌شان است، بیشتر در معرض سالک هستند.

شایان ذکر است نشست هم اندیشی درون بخشی در خصوص بیماریهای منقله از پشه با حضور دکتر حبیب الله محمودی رییس بیمارستان ولیعصر(عج) ممسنی، کارشناس بیماریهای مسول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت و سایر مسولین این بیمارستان برگزار گردید./ص. انصاری

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 61263
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید