01 آذر 1403

  • 1402/07/09
  • - تعداد بازدید: 148
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان ممسنی

پیر شدن جامعه و افزایش خطر بیماری آلزایمر

پیر شدن جامعه و افزایش خطر بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری تخریب کننده اعصاب(نورودژنراتیو) در جهان است که با توجه به روند پیر شدن جامعه، به نظر می رسد با افزایش چشمگیری از آن در جهان مواجه می شویم.

به دلیل نبود درمان قطعی برای آلزایمر، پیشگیری از آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ادامه راهکارهای پیشگیری از تین بیماری را دنبال می کنیم:

 مغز سالم در بدن سالم

این عبارت نشان دهنده ارتباط مغز با سایر قسمت های بدن است. چرا که ۱۵ تا ۲۰ درصد خون بدن را مغز دریافت می کند. این مورد شامل کنترل بیماری های قلبی عروقی، کنترل فشار خون، چاقی، قطع مصرف سیگار و پیشگیری از ابتلا به چربی خون است.

ورزش

دست کم ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می تواند مفید باشد. برای این مورد ورزش های هوازی مانند دوچرخه سواری، پیاده روی سریع، شرکت در گروه های کوهنوردی، یوگا و هر ورزشی که به آن علاقه داریم، توصیه می شود.

افسردگی

دو مشکل افسردگی و آلزایمر ارتباط فراوانی با همدیگر دارد، بنابراین تشخیص و درمان به موقع آن توصیه می شود.

تلاش برای فعال بودن ذهن

در این زمینه کارهایی مانند مطالعه، حفظ کردن، یادگیری زبان خارجی، آموزش موسیقی، انجام کارهای هنری به ویژه به صورت گروهی، حل پازل، شطرنج، بازی های فکری و نوشتن خاطرات روزانه به فعال ماندن ذهن می کند.

مطالعاتی وجود دارد که دیده شده استفاده از بازی های رایانه ای ممکن است در تقویت حافظه کمک کند. همچنین تلاش برای فعال ماندن در کارهای اجتماعی و شرکت در کارهای گروهی نیز می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

رعایت رژیم غذایی مناسب از جمله رژیم غذایی مدیترانه ای

این رژیم غذایی شامل استفاده از مواد مغذی در رژیم غذایی است که شامل دست کم ۶ بار در هفته استفاده از سبزی های پربرگ و استفاده روزانه از سایر سبزی ها، سه بار در روز حبوبات، یک بار در هفته ماهی، مرغ و سایر ماکیان دو بار در هفته، سه بار در هفته لوبیا، پنج بار در هفته دانه ها و استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی است. در این رژیم غذایی مصرف گوشت قرمز، شیرین کننده ها، پنیر و کره به صورت محدود توصیه می شود.

 همچنین دیده شده مواد غذایی حاوی امگا ۳ در پیشگیری از آلزایمر کمک کننده است. امگا ۳ در مواد غذایی شامل ماهی به ویژه ماهی قزل آال و سالمون، میگو، سبزی ها، دانه چیا، دانه کتان، گردو، لوبیا و روغن سویا دیده می شود.

دکتر «زهرا بهرامی»، دکترای تخصصی مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 89100
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید