روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی
آشنایی دانش آموزان پایه های هدف مدارس شهرستان ممسنی با برنامه بلوغ و بهداشت باروری
آشنایی دانش آموزان پایه های هدف مدارس شهرستان ممسنی با برنامه بلوغ و بهداشت باروری
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی، کارشناس مسئول سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس این شبکه بهداشت و درمان گفت: طبق برنامه های ابلاغ شده از سوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و با هدف توانمند سازی دانش آموزان پایه هدف در مورد روند بلوغ و بهداشت باروری، با حضور کارکنان بهداشت در مدارس هزار و 907 نفر دانش آموز، آموزش داده شدند.
صدیقه انصاری گفت: بلوغ یک فرآیند در جهت رشد و تکامل جنسی و همچنین رشد و تکامل شناختی روحی و روانی در نوجوانان می باشد.
او با اشاره به اینکه نوجوانان در سنین بلوغ بیشتر تمایل به همسالان دارند و احساس استقلال می کنند، اظهار داشت: در سن بلوغ نوجوان کم کم هویت خود را شکل می دهد، توانایی های دیگری برای روابط بین فردی در خود ایجاد نموده و در طی این دوران اغلب از وابستگی اجتماعی و اقتصادی به سمت استقلال نسبی در این زمینه ها می رود.
این کارشناس تغییرات و نشانه های جسمی بلوغ در نوجوانان را رشد جسمی و قدی ، رشد اندامهای تناسلی ، پیدایش موهای زائد بدن ، عادت ماهیانه ، کلفت شدن صدا برشمرد و عنوان کرد: این علائم بسته به جنسیت نوجوان ، در دختران و پسران متفاوت می باشد .
او با اشاره به تغییرات روحی دوران بلوغ گفت : میل به گوشه گیری ، حساس نسبت به انتقاد دیگران ، مخالفت با والدین و جامعه ، در رویا فرو رفتن ، تمایل شدید به ارتباط نزدیک با دوستان و گفتگوهای طولانی و پنهان با آنها، صرف وقت زیاد جلوی آینه، پرخاشگری، اضطراب و نگرانی، کنجکاوی، تمایل به جنس مخالف و سردرگمی از علائم روحی و روانی دوران بلوغ می باشند .
این کارشناس سلامت جوانان ، نوجوانان و مدارس ادامه داد : علاوه بر دانش آموزان لازم است والدین و مربیان اطلاعات لازم را در زمینه تغییرات نوجوانان داشته باشند، در خصوص این تغییرات با نوجوان خود صحبت کنند و آن ها را از تغییرات این دوران آگاه سازند.
او در پایان گفت: ایجاد رابط تفاهم آمیز همراه با احترام متقابل در ایجاد فضای امن برای نوجوان بسیار موثر است./ص انصاری
پایان خبر
نظر دهید