03 آذر 1403

  • 1398/08/27
  • - تعداد بازدید: 130
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی پوکی استخوان ویژه بانوان شاغل در ادارت ممسنی

برگزاری کارگاه آموزشی پوکی استخوان ویژه بانوان شاغل در ادارت ممسنی

بانوان شاغل در ادارات شهرستان ممسنی با بیماری پوکی استخوان و اهمیت اطلاع رسانی عمومی برای پیشگیری از این بیماری و ارتقای سلامت جامعه آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی ، با توجه به اهمیت آموزش در ارتقای سطح آگاهی، تغییر نگرش و رفتار مردم، کارگاه آموزشی با هدف ارتقاء سلامت بانوان و جلوگیری از پوکی استخوان بانوان با همکاری شبکه بهداشت و درمان ممسنی و اموربانوان فرمانداری این شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری ممسنی برگزار شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان ممسنی گفت: تغییر شیوه زندگی به ویژه کم تحرکی، تغذیه نامناسب و چاقی از عوامل مستقیم شیوع این بیماری هاست و یکی از بیماری های غیرواگیر که بار بیماری بالایی را به خود اختصاص داده، پوکی استخوان است که اگر به آن توجه نشود، روز به روز جدی ‌تر می‌ شود.
دکتر «علی چوبینه » با بیان اینکه بیماری پوکی استخوان، مسوول از دست رفتن بیش از 36 هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس «DALY» است، ادامه داد: 85 صدم درصد از بار جهانی بیماری پوکی استخوان و 12 و 4 دهم درصد از بار ناشی از شکستی های «استئوپروتیک» در خاورمیانه، مربوط به ایران است.
او با اشاره به اینکه پیشگیری به سه سطح تقسیم بندی می‌شود، توضیح داد: پیشگیری نوع اولیه که هدف آن، جلوگیری از ایجاد بیماری است؛ پیشگیری ثانویه که هدف از آن، شناسایی و تشخیص بیماری در مراحل اولیه است و در این سطح، اقدامات و درمان موثر برای پیشرفت نکردن بیماری انجام می‌شود؛ در سطح سوم پیشگیری نیز تلاش می ‌شود از عوارض ناشی از بیماری جلوگیری شود و در واقع در این سطح، بخشی از درمان در بیمارستان ‌ها انجام می ‌شود.
دکتر چوبینه با این توضیح که هر اندازه طول عمر افراد افزایش یابد، مشکل پوکی استخوان نیز، پررنگ ‌تر می‌شود، افزود: برای کاهش ابتلا و درمان این بیماری نیز باید هر سه سطح پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.
او با این تاکید که یکی از مهم ‌ترین اقدامات در سطح نخست پیشگیری، تمرکز بر آموزش است، ادامه داد: سطح آگاهی، تحصیلات و سواد مردم در حوزه سلامت خوب است، چرا که مردم نسبت به کسب اطلاعاتی که درباره سلامتی آنها است، علاقه‌ مند هستند.
رئیس شبکه ممسنی گفت: با توجه به اینکه یکی از عوامل پیشگیری در بیماری ‌های غیرواگیر، اصلاح شیوه زندگی است، این عامل در پیشگیری از پوکی استخوان نیز موثر است؛ فعالیت بدنی کافی و تغذیه مناسب از عوامل مهم و موثر در شیوه صحیح زندگی است.
دکتر چوبینه یکی از مشکلات جدی سلامت در کشور ما را کمبود ویتامین «دی» عنوان کرد و افزود: آمارها نشان می دهد نزدیک به 70 تا 80 درصد مردم کمبود ویتامین دی دارند؛ به همین دلیل اقداماتی از جمله مکمل ‌یاری ویتامین دی در مدارس و غنی سازی برخی خوارکی ‌ها با این ویتامین برای بهبود کمبود آن در حال انجام است.
به گفته رئیس شبکه بهداشت و درمان ممسنی ، طی چند دهه اخیر، با پیشرفت ارائه خدمات بهداشتی درمانی و کنترل بیماری ‌های واگیر، شاهد افزایش طول عمر و امید به زندگی در مردم بوده ‌ایم و به همین دلیل، علت مرگ و میر و بیماری ها، از بیماری های عفونی و واگیر به بیماری های غیرواگیر تغییر کرده است.
او ابراز امیدواری کرد با انتقال اطلاعات ارائه شده در این دوره آموزشی به ارایه دهندگان خدمت و گروه های هدف، شاهد ارتقای سلامت و کیفیت زندگی مردم کشورمان باشیم.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 14286
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید