01 آذر 1403

  • 1401/02/31
  • - تعداد بازدید: 192
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ممسنی

مشکلات و پیامدهای تک فرزندی زبان رئیس شبکه بهداشت و درمان ممسنی

مشکلات و پیامدهای تک فرزندی زبان رئیس شبکه بهداشت و درمان ممسنی


دکتر علی چوبینه گفت: کودکان تک،  احساس تنهایی می‌کنند و همچون دیگر کودکانی که خواهر و برادر دارند، نمی‌توانند با دیگران تعامل داشته باشند.

او افزود: کودک تنها در خانه‌ای زندگی می‌کند که فضای کودکی وجود ندارد زیرا همیشه تعداد بزرگسالان بیشتر از کودکان است و به دلیل ارتباط کمتر با کودکان و تماس بیشتر با بزرگسالان،  نمی‌تواند مقتضای کودکی خود را بروز دهد و  آنگونه که لازم است بچگی کند بنابراین از نظر روانشناختی دچار اختلال می‌شود.

دکتر چوبینه اظهار داشت: این کودکان تک برای بهتر بودن در درس و دیگر فعالیت‌ها، تحت فشار بیشتری از طرف خانواده هستند و به خاطر دلواپسی‌های بیش از حدی که والدین برای محافظت از آنها دارند، آزادی‌های لازم و متناسب ندارند.

 مقام عالی وزرات بهداشت در شهرستان ممسنی بیان داشت: کودک تک به دلیل توجه زیاد پدر و مادر و سایر بستگان نزدیک از اعتماد به نفس کمتری برخوردار است؛ این کودکان  بخاطر مراقبت بیش از حد پدر و مادر، از دخالت آنها در کارهایشان خسته  می‌شوند و به دلیل نداشتن خواهر و برادر فرصت تجربه برخی از احساسات و چگونگی کنترل و مدیریت آن ها را پیدا نمی‌کنند؛ در مدرسه و سایر محیطهای اجتماعی، دچار مشکلات ارتباطی می‌شوند و در مقایسه با کودکانی که در خانواده چندفرزندی بزرگ شده اند، کمتر می‌توانند از حقوق خود دفاع کنند.

دکتر چوبینه با اشاره به معایب تک فرزندی گفت: این کودکان  به دلیل نداشتن ارتباط با خواهر و برادر در ذهن و خیال خود با دوستان خیالی بازی می‌کنند و تمایل (بیش از حد) به اسباب بازی و حیوانات نشان می‌دهد.

او اظهار کرد: تک فرزندان  به دلیل نداشتن الگویی از جنس مخالف در خانواده، آسیب‌پذیری بیشتر از لحاظ جنسی و روابط اجتماعی خواهند داشت.

رئیس شبکه بهداشت و درمان ممسنی با اشاره به  تبعات منفی تک فرزندی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی به مواردی از جمله افزایش احتمال چاقی در مقاطع مختلف سنی، کم شدن فعالیت جسمی و افزایش ساعت تماشای تلویزیون، افزایش احتمال بیماری‌های جسمی و روانی  اشاره کرد و افزود: افزایش احتمال اختلالات شخصیتی نسبت به جامعه عمومی، افزایش احتمال ابتلا به اختلالات گفتاری، پایین‌تر بودن سطح شاخص‌های بهداشت روان (استرس، افسردگی و ...) در دانش آموزان تک‌فرزند بیشتر از فرزندان در خانواده های چند فرزندی است.

 


  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 60693
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید